06-08-2008, 04:42 PM
06-08-2008, 06:58 PM
arazi aracı dediğin böyle olur
06-08-2008, 07:53 PM
Lada niva arazi ekipmanları ve modifikasyonlarda en cabuk yanıt veren guzel bir arazi aracıdır kısa sase olması nedeniyle arazideki performansı beklenenin üstündedir. fiyat ve performans orantısında en mantıklı ve heyecan veren bir arazi aracı
06-09-2008, 04:02 PM
resimler de çok güzel bana mazimi hatırlattı bir ara kullanmıştım
08-01-2008, 04:33 PM
BİRKACTANE DAHA NİVA RESMİ BUNLARDA BENİM NİVANIN RESİMLERİNDEN BİRKAC SECME

08-01-2008, 04:41 PM
abi aracında biraz offroad modifiyesi varmı?
aracınızı offroada hazırlarken neler kullandınız? lada nivada en sık karsılasılan proıblem nedir?
aracınızı offroada hazırlarken neler kullandınız? lada nivada en sık karsılasılan proıblem nedir?
08-01-2008, 08:34 PM
aracı offroyt yapmak amaclı modifiye ettim bu calışmalar esnasında şaseleri güçlendirdik araca yükseltme kiti uyguladık standart nivadan 20cm daha yüksek süspansiyonu güclendirdik arkada daha uzun mesafe acılımı olan amortisörler kulandık dif baglantı kollarını takfiyeledik herhangibir darbe sonucu egilmesindiye jantları özel el yapımı ofsetli jantlarla degiştirdik yarışlarda kulanılan suziki, niva ve bunun gibi aracların kulandıgı jantlardır. Bu jantlar sayesinde arac lastik izleri bir miktar dışa acıldı yükseltilmiş niva bu sayede daha stabil oldu aracın altına komple celik kapalma yapıldı ekzozt sistemi cataldan itibaren arakaya kadar direk beslemeli cift cıkışlı orta ve son cıkışlardada direk beslemeli performans susturucularıyla degiştirildi bu da üst devirlerde nivaya 8veye 10 beygir kadar bir güç kazandırır ayriyeten ön tanbon. Tanpon içi vinç ve özel yapım tanponla degiştirildi.Arka tanpon yine el yapımı güçlendirildi önde ve arkada ikişer tane cekme noktası ilave edildi 6000lps lik vinç (yani 2800kg kapasiteli)monte edildi.Şimdi sırada dış rolbar nedenide aracı gezi amaclı offroyt için kulanıcam iç rolbar kokbiti daraltıyor akabinde üst bagaj sis farları cift akü sistemi ve akü high lift kiriko (yüksek kaldırma kirikosu) gibi ekipman ve aksesuarlarlarla devam eden bir modifiye serüveni, gecirdi bizim niva ha bide lastiklerimiz şu nada ok 144 6.00/16 lassa onlarıda 6,50/16 caplı lastiklerle degiştirmeyi düşünüyorum buda 4 cm daha nivayı yükseltecek diyeceksinizki ne gerek var arazide bazen 1cm yükseklik bile sizin engelde takılmadan gecmenizi saglıyor
08-01-2008, 08:46 PM
nivada her arazi aracında olabilecek sorunların dışında insanı üzecek pek bir sorunu cıkmaz cıksa bile makul sevyelerde haledile bilir mesela bir örnek olduki arazi şanzımanı kırıldı sıfırı herhalde 350 ytl gibi bir fiyattı emsal bir japonun içinde bir parca degiştiginiz zaman 1000 yada 1500 ytl gibi rakamlar oynar yani anlıycanız düşük bütceyle en kolay modifiye edilebi,lecek arazi araclarından biridir niva ve bu arcı hem caddede hamde arazide kulana bilirsiniz aylenizle birlikte en azından üstü kapalı ve içinde sıkı bir kaloriferi var
08-01-2008, 09:01 PM
lada nivanın offroad ekipmanları bildigim kadarıyla ucuz. peki araç için offroad ekipmanlarını kolaylıkla temin edebiliyormuyuz. mesela bazı modeller için turkiyede yukseltme kiti diff kilit bulmakta gucluk cekiliyor lada içinde bu gecerlimi?
08-01-2008, 09:35 PM
ladanın yükseltme kiti cok basit birkac işlemle haledile biliyor maliyettleride komik rakamlar bana maliyeti kitin 100ytl ön taraf için üst rotil aparatı ve ön alt tabla için 8 adet 3cm boru parca kestiriyon detaylı ölcüler bende var arkayada 35cm polyamit takoz 90cm dış capında amartisör içinde ister piyasada var uzun amrtisör veya daha büyük bir arazı arcının arka amrtisörlerini kulaı yorsun oldu sana yükseltme tabiki sınırları var ölçülere uymak gerekli dif kilidide italyadan falan geliyor oda 350 ytl civarı diger arazi araclarıyla kıyaslarsanız bedava sayılır bunlarıda uyguladınızmı nivaya arazide ceylan gibi seker
Sayfalar: 1 2