05-19-2008, 09:35 PM
01-14-2009, 03:34 PM
BMC TTA 'ları yeniledi.Kabinler daha modern artık.2.5 tonluk araç ise yepyeni ve değişik bir kabine benziyor.Ama resmi şu an elimde yok.Bu arada BMC Türk ve Pakistan Silahlı Kuvvetlerinden büyük miktarda ihale kazandı (gazeteler..)..
[attachment=175]
[attachment=176]
[attachment=175]
[attachment=176]
01-14-2009, 04:40 PM

Galiba bunlar
Kullanım Amacı
• Personel ve yük taşıma • Topçeker • Su Tankeri • Akaryakıt Tankeri
• Çekici Araç ve Römorku • Köprücü Kamyonu • Kurtarıcı • Özel istek tasarım
Teknik Özellikler
Kabin: Öne devrilebilir çelik kabin, 2 personel, 1 ayarlanabilir şoför koltuğu; kalorifer, cam defrosteri
Ağırlık
Araç Yüklü Ağırlığı: 26,000 kg
Net Taşıma Kapasitesi: 15,500 kg
Motor: Cummins ISM 380e 30 Euro III, turbo dizel intercooler, 6 silindir, su soğutmalı, 380 PS @ 1900 d/dak Güç Çıkışı ve 1825 Nm @ 1200 d/dak Azami Tork, F34 yakıtıyla çalışabilme özelliği
Dişli Kutusu: 16 ileri, 2 geri
Transfer Kutusu: Asfalt / Arazi hız seçeneği (PTO opsiyonlu)
Dingiller: Planet dişli redüksiyonlu, hava kumandalı diferansiyel kilidi
Süspansiyon: Ön; yarı eliptik yaprak yay, teleskopik, hidrolik amortisörler viraj denge çubuğu
Frenler: Servis; tam havalı, tüm tekerlere etkili, kampanalı
El Freni; hava kumandalı, yaylı
İmdat Freni; kama tip
Direksiyon: İntegral tip, servocom, hidrolik
Tekerlekler: 10x20 jant üzerinde 14.00 R 20 arazi ve asfalt yol şartlarına uygun lastik
Elektrik Donanımı: Negatif topraklı, emniyet devre kesici, ön ve arka lamba korumaları 24V; 2x12V; 150Ah
Taktik Özellikler
Sudan Geçme 100 cm
Karınaltı Yüksekliği : 40 cm
Yüklü Tırmanma : %60
Azami Hız 100 km/sa
Hareket Sığası : 800 km
Yakıt Depo Kapasitesi 450 lt
Yaklaşma Açısı : 35°
Uzaklaşma Açısı : 45°
Yana Eğim Açısı (Statik) : 25°
Dönüş Çapı : 22.7 m
Taşıma Kapasitesi : 15,500 kg
Toplam Ağırlığı : 26,000 kg
Tarassut Kapağı:
01-14-2009, 04:47 PM
''Galiba bunlar ''
Evet. bu araçlar.Resim eklerken y anılşlık veya bir noksanlık oldu.herhalde.
BMC TTA lar bu yüzleriyle daha modern bir görüntü kazanmış.2009 itibariylede motorlarıda EU4 normlarına uygun olması gekiyor .
Evet. bu araçlar.Resim eklerken y anılşlık veya bir noksanlık oldu.herhalde.
BMC TTA lar bu yüzleriyle daha modern bir görüntü kazanmış.2009 itibariylede motorlarıda EU4 normlarına uygun olması gekiyor .
01-14-2009, 04:53 PM
r12 Yazılan:
Size katılıyorum eski hali duvar gibi dururken yeni dizayn hırçın ve sert bir yapıya sahip
01-14-2009, 05:00 PM
Nette gezerken BMC'nin 4x4 araç veya araçlar üzerinde bir süre çalıştığını kısaca da olsa okumuştum.Tayfun ve/veya Yaman mdel isimleri olabilir şeklinde bir görüşte vardı.
01-14-2009, 10:22 PM
merhaba r12 öncelikle aramıza hoşgeldiniz. ben bmc TTA ların bu halini daha önce gormemiştim. öncelikle sunu belirtmekte fayda goruyorum bmc ttalar sadece askeriye ile sınırlandırılmamalı çunku ulkemizde arazözlerin buyuk çogunlugu renault marka ancak kamu kurumları oncelikle orman işletme karayolları genel mudurlugu ve belediyeler bu aracları çeşitli gorevde kullanacak. bizde 20 yıl sonra emekliye ayrılan ttalarla offroad yapabiliriz
şimdilik BMC TTA man ve iveco gibi avrupalılara rakip hatta mercedes actros 4x4 gibi almanlara rakip benim temennim TTA unimoga rakip olabilirse işte ozaman avrupa pazarında buyuk bir guce kavusur.
piyasada mevcut arazi kamyonlarının hicbiri (unimog hariç) arazi performansında zaten rus kamyonlarınına rakip dahi olamıyor
almanların man ve mercedesle italyanların iveco ile ruslara rakip olamadıgı durumda biz bunu BMC ile basarırmıyız bilmiyorum 
şimdilik BMC TTA man ve iveco gibi avrupalılara rakip hatta mercedes actros 4x4 gibi almanlara rakip benim temennim TTA unimoga rakip olabilirse işte ozaman avrupa pazarında buyuk bir guce kavusur.piyasada mevcut arazi kamyonlarının hicbiri (unimog hariç) arazi performansında zaten rus kamyonlarınına rakip dahi olamıyor
almanların man ve mercedesle italyanların iveco ile ruslara rakip olamadıgı durumda biz bunu BMC ile basarırmıyız bilmiyorum 
01-14-2009, 10:24 PM
BMC TTA tayfun veya Yaman olarak adlandırılacakmı yoksa bambaşka bir arazi aracı piyasaya surup ona bu isimleri vereceklermi?
01-14-2009, 11:05 PM
Yanılmıyorsam BMC'nin Unimoga aletrantifi varmış biraz önce resmini buldum ve foruma sıcak sıcak getirdim
işte yerli ünimogumuz

Buda mevcut araçlar içindeki bu sınıftaki en ustun arazi performansına sahip araç Mercedes unimog

işte yerli ünimogumuz

Buda mevcut araçlar içindeki bu sınıftaki en ustun arazi performansına sahip araç Mercedes unimog

01-15-2009, 10:01 PM
''Tayfun veya Yaman''
Bu isim veya görüntü olayları otomotivde her an değişebilecek şeylerdir.Prototipler seri üretime geçilince çoğu zaman değişiyor.
BMC nin Ünimog a rakip aracının görüntüsü biraz daha albenili hale getirilebilinir..
Bu isim veya görüntü olayları otomotivde her an değişebilecek şeylerdir.Prototipler seri üretime geçilince çoğu zaman değişiyor.
BMC nin Ünimog a rakip aracının görüntüsü biraz daha albenili hale getirilebilinir..